treintjes, hermelienkrabben en elfjes - Reisverslag uit Broome, Australië van Jo Amsterdam - WaarBenJij.nu treintjes, hermelienkrabben en elfjes - Reisverslag uit Broome, Australië van Jo Amsterdam - WaarBenJij.nu

treintjes, hermelienkrabben en elfjes

Door: jo

Blijf op de hoogte en volg Jo

10 Maart 2010 | Australië, Broome

Hoi

Zo treintjes dus, haha. Mark had een mooie slaapplek vlakbij een treinrails gevonden. Er reed in de vijf uur dat we er al zaten niks voorbij, lekker rustig dus. Totdat we om half 12 snachts ons kapot schrokken van een hoop herrie. Kwam er dus een 'treintje' voorbij. Het is hier normaal om er 200 wagonnen aan te hangen met ijzerbende en stenen. Echt een bizar gezicht een trein van een kilometer lang, maar ja ze hebben ook vrachtwagens met vier opleggen dus waarom ook niet.

Toen we op een dag lekker op de camping aan de koffie zaten, zagen we ineens een heleboel vage dingen uit de rivier kruipen. Wij kijken. Het waren krabbetjes met een slakkehuisje, allemaal verschillende sorten, heel leuk. Wij hadden ze nog nooit gezien, maar een man daar wist dat het hermiecrabs waren.

En tot slot de elfjes. Hahaha het klinkt schattiger dan ze zijn. Het zijn MEGA sprinkhanen. 10 cm als ze stilzitten. We sliepen ergens vlak naast van dat hoge gras. We zaten lekker in de auto met de achterklep open, sprinkt er ineens zo'n ding de auto in. Noouuuu wat een eng ding hahaha, Mark wist niet hoe snel hij de auto uit moest. Ik dat kreng eruit jagen met een pollepel. Zitten we even later weer, zit er weer een. Ik weer met de pollepel aan de gang. Zegt Mark 'ja ik zag hem eruit springen' ik de auto weer in, kijk naar het plafond, zit ie daar 5 cm bij me gezicht vandaan. Hahaha ik als een idioot de auto uit. Pff me parkeren nooit meer bij dat gras en ik heb het muggen/elfjes/vliegen/motten en alle andere enge beestjes net bijna af.

Reacties enzo:

*hahaha maffe broer. Hoor een maand niks en dan heb je ineens een huis en samenwonen enzo. Ik neem wel wat leuks mee hoor. Heb al een verzameling gave steentjes en schelpen die ik mee ga proberen te smokkellen. Maar gefeliciteerd hoor, keileuk. O en waar staat dat huis enzo?
*Ome Dennis waar blijven de reacties nou??? Heb je het druk ofzo?
*Roel ik heb vanochtend echte dinovoetsporen gezien. Ooo en ze hebben hier krokodillen, heb er gelukkig nog geeneen gezien.
*Het weer is nog steeds keiwarm en zonder regen. Pff al 5 weken geen regen meer gezien.
*Ja reizen is gaaf.
*Ja muggen zijn $%^$
*Ja ik mis puckie heul veul en iedereen ook natuurlijk.
*Jaja Mark is weer met de foto's in de weer. Ik durf niet te vragen of het lukt.
*Ik wil schilderen, heb keileuke monstertjes getekend.
*Ja heb weer geshopt, maar nog geen nieuwe korte broek (schijtkinderen)Wel een shirt voor jou poeps.
*PPFfff warm hier en storm zie ik.
*Mark gaat zo pasta maken, lekker.
*Het is hier snachts helaas ook zo heet, vanacht amper geslapen door de warmte.
*Krijg steeds meer heimwee, maar wil het rondje wel afmaken.

Dit was het geloof ik wel. Dikke knuf en kus van Jo

* Extra knuf voor Puckie Frummel.

• 10 Maart 2010 - 10:24

Marloes:

Hee Jo!

Woehoe, ik ben eerder met reageren dan Martijn! ;)

Leuk dat je het zo naar je zin hebt daar! Ik zou ook gek worden van de warmte.. ;) Ik ben heel benieuwd naar de foto's! Kunnen we zeker wel een hele avond voor inruimen?

Hebben jullie al iets gemerkt van de overstromingen in het noord-oosten? Daar komen jullie nu in de buurt toch? Toen je net weg was zag ik het nieuws dat de ene kant van het land in de fik stond en de andere kant onder water.. ;) Lekker dat natuurgeweld!

Goed, geniet ervan!

Xx

• 10 Maart 2010 - 15:27

Mams:

hoi jootje

ha ha wat zie jij een hoop beestjes daar ,ben je daar een monsternet voor aan het maken waar doe je dat van dan.
    en dat k.. kind je weet zeker dat die dat gedaan hebben zou ze toch effe een eng beest gegeven hebben.
    maar jullie hebben weer heeeeeeel veeeeel gedaan en gezien dus klinkt spannend allemaal.
    en dat je af en toe heimwee heb geloof ik ja ,maar ik zou ind het rondje afmaken nu ben je er en hier gaat alles het zelfde dus gewoon zn gangentje goed dus.
    ja ja ons oudste jochie met maartje hebben een huis gekocht.
    maar in mei krijgen ze pas de sleutel als alles volgens plan gaat dan nog opknappen dus duurt nog wel effe.
    suus heeft weer gesoliciteerd hoord volgende week meer.
    het weer begint hier ook eindelijk iets beter te worden meer zon maar nog maar 6 graden dus dat mag nog hoger maar geen sneeuw meer na zondag gehad

nou verder weet ik nu effe niets meer
    hou je taai geniet en kijk uit met die pollepel he groetjes aan mark .
    nou dikke kus van ons allemaal doei doei

• 10 Maart 2010 - 16:35

Marianne:

Hoi Jo,

Vandaag ben ik met een vriendin naar Amsterdam geweest, vind ik ook een hele onderneming, eerst naar de parkeergarage en dan met de tram naar het museum (Matisse in de Hermitage, gaaf!) , daarna lekker lunchen en door naar het van Gogh museum. Lopend door Amsterdam voel je je dan ook een hele toerist! Maar goed komen we bij het museum aan, tas open en ja hoor portemonee gestolen. Knap balen dus! Alle pasjes weg en mijn rijbewijs. Toen maar weer terug naar huis en nu alles regelen. Dus Jo pas maar heel goed op je spullen.
    Nog heel veel plezier en hopelijk toch weer tot gauw.

Groetjes Marianne

• 10 Maart 2010 - 18:16

Yvonne:

Jeetje, je hebt het maar druk met het wegjagen van die elfjes. Ik vind je wel dapper, hoor! En jij maar denken dat je met een dappere ridder op reis bent :-) Veel plezier verder en we kijken uit naar je volgende verhaal, leuk trouwens dat je een dagboek bijhoudt. Jullie maken zoveel mee, dat je wel eens iets kunt vergeten...